Home

ANBI

DVD bestellen

Diensten terug kijken

Adresgegevens

Contact

KINDEREN ZIJN GEWELDIG BELANGRIJK IN ONZE EN GODS OGEN

Dat is wat we graag alle kinderen willen laten voelen als ze op welke manier dan ook met het kinderwerk in onze gemeente in aanraking komen. Want in het evangelie van Mattheüs staat “De mensen brachten kinderen bij hem. Ze wilden dat hij hun de handen zou opleggen en voor hen zou bidden. De leerlingen vielen tegen hen uit, maar Jezus zei: ‘Laat die kinderen toch bij mij komen; houd ze niet tegen! Want voor wie zijn zoals zij is het hemelse koninkrijk. En hij legde hun de handen op”. En als Jezus ze zo belangrijk vindt, dan kunnen wij het toch niet voor minder doen?


Binnen het kinderwerk op zondag zijn er drie verschillende hoofdgroepen:

Tijdens de ochtenddienst is crèche voor de allerkleinsten. Een vaste ruimte met speelgoed voor hun leeftijd en mensen die bewust hebben gekozen om deze schatjes op te vangen omdat ze liefde voor deze kleine wereldburgers hebben.

Voor de Benjamins, onze peuters, is er een speciaal programma dat helemaal op hen is afgestemd. Een nauwe band met de leiding, verhalen, veel speeltijd, herkenning door herhaling en dat alles in een veilige omgeving om zo de kinderen te laten ontdekken en voelen en dat God er is en van hen houdt.

De kinderen van de basisschool, de King's Kids, worden verdeeld tussen onder- en bovenbouw en daarbinnen bij bepaalde onderdelen weer in groepen. Dat zijn de Parels (groep 1 en 2), Gideonsbende (3 en 4), Gabriëls-gang (5 en 6) en Mozesmeute (7 en 8).

 Vanaf 9.30 uur zijn de kinderen welkom en kan er naar hartelust een klein half uur gespeeld worden met het speelgoed, de spelletjes, elkaar en de leiding. Daarna is er ‘groepstijd’, een vaste kleine groep van max. 8 kids met vaste leiding waarin de kinderen hun verhaal kwijt kunnen, samen bidden en binding met elkaar krijgen: emotionele veiligheid.

Vervolgens komen de kleine groepen weer samen om lekker te gaan zingen en swingen. Als dan de rust is weergekeerd is het thema van de ochtend aan de beurt. Dat kan een los thema zijn zoals een zendings- of evangeliemorgen zijn, of een thema wat meerdere weken duurt zoals David, Esther, Jezus kwam en toen, Gods beloften, etc. De vorm hiervan verschilt per week en ook per leeftijdsgroep. Bij de onderbouw zijn de poppenkast en de prachtige flanelplaten geliefd, maar ook door film, toneel en vertellingen ‘verdwijnen’ de kinderen vaak in de verhalen.

Bij de bovenbouw wordt steeds meer gebruik gemaakt van multimedia en is er ook meer interactie mogelijk. Ook doen zij al regelmatig zelf mee in de toneelstukken. Na het thema gaat iedereen weer naar de eigen kleine groep voor een verwerking van het thema die bij het niveau past. Dat varieert van kleurplaten tot kwissen, groepsgesprekken tot gebedsdozen, fotocollages en vriendschapsbandjes. Als afsluiting wordt er samen gedankt, gezongen en gezegend. En als de ouders dan een kopje thee of koffie gaan drinken is er natuurlijk ook drinken voor de kinderen.

In de zomervakantie is er in samenwerking met andere kerken uit Veendam een grote kinderfeestweek. In de laatste week van de zomervakantie van de basisschool is er een grote tent en is het een week lang feest voor de kinderen van de basisschool.

Kinderfeestweek